sobota, 3. srpna 2013

Je čechofobie rasismus?

Je čechofobie rasismus? Tato otázka se často objevuje v diskusních platformách v souvislosti s narůstající expanzí Čechů do civilizovaného světa. Nechceme čtenáře nudit standardní odpovědí, že odpor ke všemu českému rasistický být nemůže, protože Češi nejsou rasa. Odmítat jejich pokleslou kulturu není genetický rasismus! Předvedeme na několika příkladech.
Z pohledu na mapu současných konfliktů je naprosto jasné, že expanze Čechů do světa se protiví lidem všech barev a kultur - od Papuánců a Filipínců přes Tibeťany a Rusy po Nigerijce, Jihosudánce, Etiopany ... no až po Evropany, samotné,  včetně Romů. Taky je naprosto jasné, že ve světovém odporu vůči Čechům vedou ne-Evropané, a to už proto, že mnohé neevropské národy a etnika mají s Čechy historicky sice kratší, zato ale bezprostřednější a občas i drsnější zkušenosti, než třeba Západní Evropa: např, v roce 2005 český turista zapálil rezervaci v Chile.
Vezměte si „čechofobní“ (mimochodem hrozné slovo) síň slávy: Josip Tito – Chorvat, Sebastián Piñera – Chilan, Vladimír Putin – Rus, Nicolas Sarkozy – Francouz, a tak  by šlo pokračovat donekonečna.
A nejen tyto celebrity. I prostí občané a civilisté trpí pod nájezdy Čechů.  Kromě mediálně-intelektuálních střetů totiž probíhá i rada horkých střetů. Na chorvatské frontě, na německé frontě, rakouské frontě, polské frontě, italské frontě, tuniské frontě, turecké frontě, egyptské frontě, britské frontě, kanadské frontě, atd. Krom Evropanů, kteří se drží zpátky, kdejaké etnikum a kdejaký kulturní okruh ubližuje čecháčkovi.
No a v Česku? K nejhlasitějším kritikům, pokud ovšem nejsou zastrašováni, je jim vyhrožováno likvidací a jsou vždy nějak nevybíravě  umlčeni, patří Tomio Okamura – Japonec, Kumar Vishwanthan - Ind - no ten rasista fakt není, blogger Martin Novák - Pražák... ale v protičeských kruzích najdete i polo-jordánku, polo-syřanku, Roma, Západoafričanku, Rusů a Arménů a Židů jak naseto ... (mnozí si nepřejí být jmenováni).
Ty, kdo tuto doslova benettonskou přehlídku záměrně nevidí, ty pravděpodobně nelze přesvědčit. Nehrají totiž fér. Jim o nějaký rasismus či antirasismus vůbec nejde. Obvinění z rasismu je pro ně jen nástroj… kdykoli použitelný proti každému, kdo ještě nepodlehl: v jistých kruzích tak módní sebenenávisti.
A tak místo nekonečného omlouvání, kterým by odpůrci Čechů přijali pravidla strany, jež sama nehraje fér, nezbývá než hloupá obvinění ignorovat, respektive je vyvrátit životním příkladem. A těch je víc, než dost. Čechy v ČR nechceme!